Име: Николай Сакарски
Завършил: Международни отношения, СУ "Св. Климент Охридски"
Занимава се с анализ на новите медии и ролята на социалните мрежи в политическия процес
 


Име: Петър Тодоров
Завършил : Бакалавърска програма във Франция
Занимава се с кино,  изследва цифровото кино в Европа.


Име: Виктория Маринова
Завършила: Журналистика, ФЖМК, СУ „Св.Климент Охридски”
Занимава се с анализ на нови медии, защити магистърска теза Медия ли е YouTube?


Име: Деница Димитрова, завършила Журналистика
СУ „Св.Климент Охридски”. Пише, занимава се с анализ на музикалната критика и музикалните сайтове онлайн.

Име: Любослав Вардаров, завършил Философия в СУ "Св. Климент Охридски"
Занимава се със спортна журналистика.
 


Име:  Христо Стратиев
Завършил: Европеистика

Занимава се с анализ на пропагандата,  отношенията на ЕС с Русия и противодействието на  ЕС на хибридните заплахи


Име: Божидар Ангелов
Завършил Европеистика.
Работи в медия, пише. Анализира ролята на медиите в борбата с фалшивите новини

 
 
 
 
 
 


Име: Иглика Иванова
Завършила:   Консерваторията, специалност Пиано
За програмата - без редакция: Проф. Хенри Дженкинс обича да се шегува, че програмата по сравнителни медийни изследвания в Масачузетския университет, която създава през далечната 1999 година, е програма за хората, които никога не са можели да решат коя е тяхната магистърска програма. Тя е "недисциплинирана в най-добрия смисъл на думата", казва още авторът на By Any Media Necessarry и Textual Poachers, представящ себе си като aka-fan (и... спирам дотук - както обичаше да казва навремето един приятел-гийк, който носеше ключовете си закачени за дънна платка, вместо за ключодържател, и от когото очаквам да направи революция в агрономията: ако имаш въпроси, питай Google). И уточнява, че според него "академичните дисциплини, които се появиха около проблемите на индустриалната епоха, надживяха своята полезност в една мрежова култура и ние трябва да преконфигурираме начините, по които организираме и обменяме знания с нашите студенти".
С което не искам да кажа (а смятам, че и Х.Дж. е нямал предвид това), че Е-Европа е магистърска програма за хората, които не са наясно със себе си. Напротив! Ако правя аналогия между двете програми, то е както защото подозирам, че ще се запознаете с проф. Дженкинс не по-късно от средата на първи семестър (в случай, че тази първа среща ви предстои, може би малко ви завиждам,), така и защото Е-Европа, подобно на Comparative media studies на MIT и internet studies програмите на водещите европейски университети, е интердисциплинарна, динамична и многопластова програма, която следва, а понякога дори изпреварва цифровия дневен ред на Европейския съюз (и не само). С други думи учебната програма, по която учихме през 2017-2018 година, не е същата като тази на предишния курс, а със сигурност ще има разлики и с тази на следващия випуск. И понеже както преди да запиша тази програма, а може би още повече сега, когато я завършвам, все така не успявам да огранича интересите си към цифровите технологии, мрежовия ефект на онлайн платформите и взаимодействието между човека и медиите на XXI век само до един определен аспект, смея да твърдя, че една година не ми беше достатъчна... И същевременно отчитам оптималния срок от два семестъра на програмата, особено за работещи хора и такива с 1-2 и повече деца 🙂


 

Име: Петя Костадинова
Завършила: специалност Връзки с обществеността   в СУ „Св. Климент Охридски“

 
Име: Диляна Видева
Завършила: Европеистика в Софийски университет „Св.Климент Охридски”
Многостранна личност с различни интереси, напоследък  следи ревизията на авторското право в ЕС  и защити магистърска теза по този въпрос.