Випуск 2014

Име: Алина Даскалова
Завършил/а: Регионално развитие и политика, Софийски университет „Св. Кл. Охридски“
Работя: В агенция за връзки с обществеността
Защо избрах магистратура Е-Европа: заради това, че разкрива нови хоризонти по отношение на интернет и обещава да задълбочи знанията ми за Европа.
Мейл: al.daskalova [at] gmail.com

.

.

.

viki_behar  Име: Виктория Насар
Завършил/а: Етнология, Софийски университет “Св. Кл. Охридски”
Работя: В рекламна агенция
Защо избрах магистратура Е-Европа: Защото е специалност, със съвсем различна насоченост от бакалавъра ми. Магистратурата Е-Европа предлага интересна програма, свързана със социални, политически, правни и културни ефекти на цифровите технологии в иновационната политика на ЕС. Очаквам специалността да обогати и развие познанията ми в областта интернет, културата и медиите.
Мейл: viktoriq_nazar [at] abv.bg

.

.

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAИме: Виктория Христова
Завършил/а: бакалавърска степен по Публична администрация в СУ „Св. Климент Охридски“
Работя: в „ЧЕЗ България“ ЕАД
Защо избрах магистратура Е-Европа: Магистратурата Е-Европа ме привлече с това, че предлага нещо ново и много различно, има богат набор от интересни дисциплини и значими преподаватели, като в същото време предполага развитие в една модерна и бързо развиваща се област.
Мейл: viktoriq.hristova [at] gmail.com

.

.

.

.

.

.

.

SKMBT_C45112081511280Име: Георги Д. Костов
Завършил: Европеистика , СУ
Работя:  В зала „Арена Армеец”
Защо избрах магистратура Е- Европа: Програмата е нова, дисциплините ми се сториха обещаващи, а преподавателите – надеждни.
Мейл: knny [at] abv.bg

.

.

.

.

.

.

.

.

Име: Жени Колева
Завършил/а: Европеистика, СУ
Работя: Отговорен редактор, на мечтаното място
Защо избрах магистратура Е-Европа: Заради част от преподавателите, от любопитство, от желание да науча нещо ново
Мейл: jeni.gkoleva [at] gmail.com

.

.

Име: Ива Колева Тончева
Завършил/а: „Социални дейности – профил трудова заетост“, бакалавърска специалност във Факултет по педагогика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Работя: като специалист обучение и развитие в Менпауър България по стажанската програма „Ново начало“.
Защо избрах магистратура Е-Европа: По време на обучението си се обучавах по програма Еразъм в Кралство Нидерландия – социална работа в Европа и имах възможността от близо да се запозная с много европейски теми. По време на престоя си там имахме организирани екскурзии до различни европейски институции, една от които беше Европейският парламент в Брюксел. Когато бях там се чувствах невероятно под всички тези знамена, които виждаме често по медиите. Може би беше нещо като да влезеш в часовников механизъм и да видиш как всъщност той работи, как се движат нещата и как на едно място се кове съдбата на цяла Европа. Затова искам моето кариерно развитие да е свързано с тази сфера и избрах магистърска програма Е-Европа. Тя ми дава възможност да надградя успешно личното си образование, защото е нова и иновативна програма.

.

.

.

Име: Калина Хицова
Учила/завършила: Културология в Софийски Университет «Св. Климент Охридски»
Работя: Като експерт програми и проекти в консултанстка фирма «Адориа Консулт», но също така и член на Сдружение «Форум Наука», като и двете сфери на ангажираност са свързани с кандидатстване и осъществяване на Европейски проекти
Защо избрах магистратура E-Европа: Специалността ми се стори практична, иновативна и актуална. Реших, че би била добро надграждане на бакалавърската ми програма, като от полето на cultural studies мина в областта на internet studies. Едновременно с това, тази магистратура ми предоставя широка база от теоретични познания и поглед върху структурата, функциите и дебатите в Европейския съюз, което пряко спомага професионалното ми развитие.
Мейл: kalina_hitsova [at] abv.bg

.

.

.

.

Име: Мария Петкова Златева
Учила/завършила: История, педагогика в СУ „Климент Охридски“, (бакалавър)
Работя: За момента нищо
Защо избрах магистратура E-Европа: Струва ми се интересно, различно от бакалавъра, който имам и се надявам да ми даде добра преспектива за работа
Мейл: mareto_zlateva [at] abv.bg

.

.

.

.

.

Име: Поли Захариева
Завършил/а: бакалавър Журналистика „Св. Климент Охридски“, магистратура „Медии, комуникации и култура“ (в „Св. Климент Охридски“, „Виадрина“ Франкфурт Одер, Германия и „София Антиполис“, Ница, Франция)
Работя: във фондация Американ Джойнт – и няма нищо незаконно
Защо избрах магистратура Е-Европа: Защото я видях във фейсбук… Шегата на страна, оттам разбрах, хора, които много уважавам бяха харесали страницата, а аз видях професори, с които съм се срещата преди и реших, че си заслужава… А и ми се учи, мисля, че това е един от най-големите луксове, които можем да си позволим…
Мейл: polly.zaharieva [at] gmail.com

.

.

.

.

 

Име: Ралица Досева
Учила/завършила: „Масови комуникации”, специализация „Журналистика” с профил радио и телевизия в Нов български университет.
Работя: На свободна практика, като външен автор по проекти със социална и културна насоченост. Доброволец към „I Can Too” и „Подарете книга”. Инициатор и учредител на „Конфедерация за защита от дискриминация”.
Защо избрах магистратура E-Европа: Разбрах от бивш студент на катедра „Европеистика” към Философския факултет. Привлече вниманието ми веднага с възможностите за развитие на знания в сферата на европейските политики в цифрова среда и свързаните с това съвременни медийни политики и регулация. Специалността би ми помогнала да се развивам паралелно на очакванията, които се възлагат на Цифровия дневен ред и цифровизацията пряко в България. Това ще бъде трамплин за изграждането ми като специалист в една специфична среда с широко приложение и въздействие.
Мейл: r.doseva [at] gmail.com

.

Име: Явор Николов
Завършил/а: Журналистика
Работя: Редактор и фоторепортер в онлайн издание
Защо избрах магистратура Е-Европа: Защото днес е по-важно от всякога да разбираме Интернет не само като източник на информация и забавление, но и като цяла една нова среда, около която изграждат живота си милиони хора по цял свят. Мрежата (във всичките й форми) не само свързва, но и помага да създаваме, да бъдем творци във всяка сфера. Интернет е нещо толкова огромно, че не го виждаме в неговата пълнота. Точно изследователското „катерене“ из планината, в която сами живеем, ме привлече към тази програма. Европейският контекст също е от изключително значение – той е своеобразната рамка, в която днес всичко се развива – онлайн и офлайн.
Мейл: y.s.nikolov [at] gmail.com

.

.

.

.

IMG_22447

Ива, Вики, Явор, Рали, Жени, Вики и Георги:

първите дипломирани магистри от Е-Европа

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *